Kakav je tip emisije Go’kväll?

Ovo je najpopularniji dnevni program u Švedskoj. Forma emisije je kao kad otvoriš omiljeni magazin i nađeš pomalo o poznatim ljudima iz sveta filma, muzike, sporta i kulture. Sastoji se i od putopisnih reportaža, a svake nedelje poznati kuvari gostuju i spremaju neko jelo gostima tokom emisije. Gosti i teme su uvek aktuelne i moderne. I gledaoci mogu da se jave redakciji u segmentu „Treba mi novi stil“ gde frizeri i stilisti tokom emisije daju osobi jedan potpuno novi stil koji se predstavlja na kraju emisije.

Planirate li da uvedete nešto novo u emisiju?

Redovno se uvode novi segmenti u emisiju. U mom prvom programu smo imali reportažu koja se zove „Šta radiš sad“. Radi se o popularnim medisjkim ličnostima iz 90-ih godina koji su u potpunosti promelili posao kojim se bave. 

Letos ste bili prezenter programa na SVT 1. Kakav je bio osećaj vratiti se u domove gledalaca u Švedskoj?

Meni je bilo super, a po reakcijama gledalaca vidim da je bilo obostrano zadovoljstvo (smeh). Kad ponovo obučem to odelo, imam osećaj da je bilo kao juče, kada sam radio konkretno taj posao. Reakcije su bile jako, jako pozitivne i brzo je svima bilo jasno da smo mi koji radimo taj posao mnogim ljudima nedostajali. I u vreme epidemije koronavirusa mnogi su baš bili vezani za televizore u izolaciji i onda smo im mi dosli kao lepo društvo u teškim vremenima. Mnogima je značilo to društvo.  

Koliko će vam u radu na emisiji Go’kväll pomoći iskustvo sa ovogodišnje Beovizije u Srbiji?

Svako iskustvo je jako važno za nas posao. Ja uzivam u emisijama i prenosima koji idu uživo. To donosi neku posebno energiju, jer smo mi kao voditelji i gledaoci tu zajedno. Kada se nesto deli sa ljudima, to je najslađe. Beovizija za mene je bilo najlepše televizijsko iskustvo u mojoj dugoj karijeri. Radio sam sa genijalnim ljudima u Beogradu i rado bih to opet ponovio.  

Napisali ste dva kuvara. Možemo li da očekujemo i treći?

Posto su oba moja kuvara jako zapazena u Švedskoj i sada se i nalaze kao digitalna izdanja na svim portalima. Dobio sam ponudu od svoje izdavačke kuce da uradim i novi kuvar.  Ideja je tu i čim se ova situacija sa koronom malo smiri krećemo u pisanje i realizaciju.

Jovanovu prvu emisiju možete pogledati na platformi SVT Play, a ponovo ga kao voditelja emisije Go’kväll možete gledati već sutra na SVT 1 i SVT Play od 18.15.

Izvori fotografija (image sources):

  • jovan (1): SVT Umeå

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime