Pesma Amerike (American Song Contest) je najavljena tokom prošlogodišnje Pesme Evrovizije u Tel Avivu i od tada švedski tim sa dugogodišnjim producentom SVT-ovog Melodifestivalena Christerom Björkmanom na čelu radi na realizaciji ovog projekta, piše SVT.

Foto: Andres Putting / eurovision.tv

Za sada, još uvek nije utvrđeno da li će se na ovom takmičenju Pesma Amerike nadmetati predstavnici saveznih država ili gradovi, a nije isključena mogućnost i da pevači nastupaju pod svojim imenom i prezimenom.

Međutim, Christer Björkman je za SVT-ov podkast Mellopodden naveo da je format spreman i nagovestio da je moguće da će se takmičiti predstavnici saveznih država.

„Ono što je zanimljivo jeste da različite američke države imaju drugačiji muzički identitet, što važi i za susedne države. Na taj način ćemo automatski dobiti distribuciju žanrova“, rekao je Björkman u Mellopoddenu.

Takmičenje je, prema najavama, zamišljeno tako da uključi mlade, neafirmisane pevače, ali i pevače koji imaju karijeru.

Osim toga, Björkman otkriva da će takmičenje, u organizacionom smislu, biti mešavina švedskog nacionalnog izbora Melodifestivalena i Pesme Evrovizije.

„Biće to kombinacija Melodifestivalena i Pesme Evrovizije. Takmičenje moramo da podelimo zbog toga što ima mnogo saveznih država. To će biti razvojni put sa dvonedeljnom završnicom u jednom gradu“, naglasio je Björkman.

Format će, kako je najavljeno, na proleće biti predstavljen američkim televizijama, a Björkman kaže da su one veoma zainteresovane za ovo.

„Na leto ćemo znati da li će se išta od ovoga ostvariti“, istakao je Christer Björkman.

Pesma Amerike, ukoliko sve bude po planu, svoju premijeru bi trebalo da doživi 2021. godine.

Izvori fotografija (image sources):

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas da unesete svoj komentar
Unesite svoje ime